14.11.05

Verkkomainonta vuonna 2006

Adverblog kirjoitti perjantaina 24/7-yhtiön nettimedian tulevaisuuden näkemyksistä vuodeksi 2006.

Arvaileminen on mukavaa, joten sekoitanpa minäkin soppaa ja heitän omat arvaukseni muutamaan aihepiiriin Suomen näkökulmasta. Näihin on sitten hyvä palata ensi vuonna ja jos hyvin käy, vaikka mukavasti sivaltaa minua väärin menneillä arvioilla.

Consumer-generated media will become increasingly attractive to advertisers

Tämä puoli kiinnostaa markkinoija myös meillä, ei ehkä vielä kansainväliseen malliin, mutta kuitenkin. Yllättävän moni näyttää kaipaavan lähinnä perinteisen verkkomainonnan ostamismahdollisuutta esim. blogeihin sen sijaan, että he miettisivät oikeasti uudenlaisia tapoja markkinoida verkossa.

Veikkaan, että vuoden 2006 aikana Suomeenkin aukeaa ensimmäinen blogimainosverkko.

Advertisers will continue shifting traditional ad spending to the Web due to increased Internet consumption and better targeting/reporting capabilities

Tapahtuu meilläkin. Verkkomainonnan kasvun takana ovat meillä olleet viime vuosina lähinnä uudet, verkkoon lähteneet markkinoijat, mutta uskoisin, että mitä tarkempaa kohdentamista, seurantaa ja raportointia verkkotoimijat tarjoavat, sitä enemmän myös perinteiset mainostajat alkavat allokoida budjettejaan verkkoon.

Itse uskon lisäksi, että kasvava nettipotti ei mene pelkästään perinteiseen verkkomainontaan, vaan yhä useammin firmat keskittyvät esim. omien palveluidensa parantamiseen sekä integroitujen kampanjakokonaisuuksien tekemiseen (jossa verkkomainonnan osuus ei välttämättä ole nykyistä suurempi).

Jos nettimediat lähtevät muuttamaan myyntitapojaan, voi nettimainonnan kasvuprosentti olla ensi vuonna vielä tämän vuotistakin suurempi. Muuten pyörimme ensi vuonnakin siinä 30 prosentin kieppeillä.

Advertisers, cable providers and interactive marketing experts will collaborate to address "The TiVo Effect"

Tämä on asia, josta me Dagmarissa olemme puhuneet paljon jo kuluneen vuoden ajan. Yleensä ottaen vastaus tuntuu kuitenkin olevan "Ei päde meillä Suomessa". Ei ehkä vielä, mutta jo pian. Vuosi 2006 pakottaa yhä usemman mainostajan pohtimaan tätä. Toivottavasti samaa tärkeää viestiä välittävät kaikki alalla toimivat, mainos-, media-, ja nettitoimistot.

Brand advertisers will drive the next wave of growth for the paid search market

Kun Google avaa oman toimistonsa Suomessa alkuvuonna 2006, jo aiemmin kasvukäyrällä ollut hakukonemarkkinointi sen kun paisuu. Vielä kun vuoden 2006 aikana Google käynnistää oman Local Search -palvelunsa, niin kentälle tulevat mukaan myös aiempaa voimakkaammin alueelliset mainostajat.

Best practices in localized mobile marketing will be perfected overseas in 2006

Jospa lähtisimme aluksi siitä, että mobiilimarkkinointi lähtisi vuonna 2006 meillä ensimmäistä kertaa kunnolla kasvuun? Uskon, että ensi vuosi voisi olla meillä aidosti ensimmäinen askel pois pelkästä tekstiviestimainonnasta kohti laajempia mobiilikokonaisuuksia.

Online advertisers will employ holistic targeting methods to deliver better results and reduce reliance on high-profile, high-CPM ad buys

Kohderyhmän aito ymmärtäminen tulee entistä tärkeämmäksi. Vuosi 2006 jää historiaan vuotena, jolloin useat verkkomarkkinoijat siirtyvät pois pelkästä perinteisestä verkkomainonnasta ja pyrkivät löytää tilalle uusia tapoja lähestyä suoraan kuluttajia.

Tämä johtaa myös siihen, että esimerkiksi blogosfääri tulee kiehumaan ensi vuonna markkinoijien kökköjen lähestymis- ja rekrytointiyritysten vuoksi.

Technology and better data access will transform online advertising success to a formulaic equation

Toivotan tällaisen yhtälön erittäin tervetulleeksi ja lupaan, että me Dagmarilla sovellamme sitä heti suomalaisille markkinoille, jos emme jo sitä ennen kehitä sitä itse.

2 Comments:

At 8:30 ip., Anonymous Asmo(/Apaja) said...

Kiitos mielenkiintoisista pohdinnoista! (Blogisi on yksi harvoista löytämistäni ammattimielessä selkeästi kiinnostavista.)

 
At 11:31 ip., Blogger Pirkka said...

Kiitos kannustuksen sanoista Asmo! Yritän jatkaa samaan malliin, nyt uudessa osoitteessa http://pirkka.typepad.com/digikko/.

Sinnekin saa tulla kommentoimaan, jos siltä tuntuu.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home