13.10.05

Apple otti ohjat

Apple lähti siis tekemään myös televisio-ohjelmille sen, mitä he olivat jo tehneet musiikille ja radio-ohjelmille: On-Demand -televisio-ohjelmat tulevat.

On mielenkiintoista, että suurimman askeleen netin kautta lähetettävissä on demand -ohjelmissa on ottanut Apple, eikä esimerkiksi suuret televisioyhtiöt. Toisaalta, televisioyhtiöllehän Applen kaltainen yhteistyökumppani on juuri sitä, mitä he ovat tarvinneet.

Netistähän saa Suomessakin jo katsottua tiettyjä ohjelmia, mutta iTunesin kautta ostettavat ohjelmat astuvat enemmän mobiili-tv:lle kaavailtuun muottiin.

iTunes-tv pyrkii siis täyttämään ns. kolmatta tilaa: matkoja, taukoja, odotushetkiä... Samoja hetkiä, joihin mp3-musiikki ja podcastingit ovat jo löytäneet tiensä. Nyt maksamalla $1,99 saat soittimeesi myös eilen esitetyn Täydellisten naisten -jakson.

Kun toimijana on Apple ja tukena jo huippusuosittu iTunes-kauppa, en ainakaan minä epäile, etteikö tästäkin tulisi huippusuosittua. Televisiota ajasta ja paikasta riippumatta - ehkä minäkin taas ehtisin katsoa tv-ohjelmia?

1 Comments:

At 11:06 ap., Anonymous MUSTI said...

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, lähteekö Apple mukaan BitTorrentin tukemiseen ja kehittämiseen.

Paljonhan ollaan puhuttu siitä, että juuri BitTorrent olisi tulevaisuudessa on-demand-TV:n onnistumisessa tärkeässä roolissa.

Ongelma on ollut se, että TV-yhtiöt ja isot Hollywoodin leffatalot, kusevat housuun kuullessaan BitTorrent-sanan.

Apple saatta olla erittäin tärkeässä roolissa tässä. Apple voi lobata BitTorrentia ja kyseisille yhtiöille ja saada koko hommaan lähtemään kunnolla liikkelle.

Nythän useat tahot sanovat, että iPod Video ja uusi iTunes on vasta alkua ja se miten tulevaisuudessa toimitaan, hinnoittelu ja itse tilausmalli ja formaatti tulevat olemaan jotain ihan muuta. Mutta suunta on oikea.

Mielenkiintoista on myös nähdä, milloin Apple lähtee mukaan Current TV-tyyppisiin juttuihin, sillä juuri Applen käyttäjistä suurin osa on Current TV-kohderyhmää.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home