6.4.05

Mihin sitä tarvitsee lankapuhelinta kännykkäkaudella?

Minulla ei ole lankapuhelinta. Ei ole ollut yli 8 vuoteen. Älä siis tule minulta kyselemään mihin lankapuhelinta tarvitsee.

Törmäsin Mobile-weblogissa (ehdoton suosikkini mobiiliblogeista) mielenkiintoiseen uutiseen British Telecomista. Heiltä on tulossa tuote nimeltä Bluephone.

Kun olet kotonasi, puhelin ottaa Bluetoothin kautta yhteyden lankalinjaa pitkin. Puhut siis halvemmalla ja paremmalla äänenlaadulla. Kun nappaat puhelimen mukaasi ja lähdet pois kotoa, puhelin ottaa yhteyden GSM-verkon kautta.

Minä en nyt hankkisi lankalinjaa kotiini tämän takia, mutta voisiko tällainen tuotekehitys varmistaa sen, etteivät yhä useammat teleoperaattorit joutuisi pulaan lankaverkkojensa kautta?

Erityisen mielenkiintoisen tästä uutisesta tekee sen ajoitus. Juuri tällä hetkellä Suomessa teleoperaattorit kertovat toisaalla halvoista kännykkäpuheluista ja toisaalla kehottavat tekemään halvemmat lankapuhelut mahdollistavan puhesopimuksen. Tiedä sitten, kumpaan viestiin kuluttajan tulisi uskoa. Luulenpa, etteivät edes teleoperaattorit tätä tiedä.

BT:n tuote kuullostaa välivaiheen ratkaisulta. Luovalta tosin, täytyy myöntää.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home