3.3.05

Mediat rapauttavat nettimediat

Eilistä sähköpostikeskustelua töissä:

Viesti 1
HELSINGIN SANOMAT SÄHKÖISTYI
Helsingin Sanomat ilmestyy nyt digitaalisena näköislehtenä verkossa. Lehti julkaistaan verkossa Digipaper-muodossa, jonka on kehittänyt helsinkiläinen Mederra.

Kommentti 1
Tämä trendi on mun mielestä kyllä pitkä askel takaisin menneisyyteen. Taustalla lienee se, ettei tarvitse pitää yllä raskasta nettitoimitusta, kun hommat voidaan hoitaa samalla printtitoimituksella (=kustannussäästöt?? Vai miksi muuten tällaista tehtäisiin? Tietääkseni ei ainakaan muualla tehdäkään kuin Suomessa, vai tehdäänkö? Mitä mieltä olette näistä?

Kommentti 2
Täysin naurettavaa tuoda printtimedia printtinä nettiin.
- tässä voisi muutama käytettävyystutkimuksen tekijä naureskella partaansa
- sotii kaikkia perus käytettävyys teorioita vastaan

Kysyin Iltalehdeltä viime syksynä tästä tulevasta uudistuksesta, että onko heillä jotain tutkimuksia, johon he perustavat tämän näköislehden teon, eli ovatko tutkineet onko se järkevää, koska noin järjellä ajatellen ja ammattilasilta kysyttäessä sellaista ei missään tapauksessa tulisi tehdä nettiin.

He sanoivat, että tekevät sen koska kilpailijatkin ovat tehneet... Ei siis tiedolla vaan matkimisella eteenpäin.

Oma kommentti
Kaikkein pahinta on, että suuren suomalaisen mediayhtiön edustaja kehui uudistusta sillä, että "nyt printtimainokset näkyvät myös verkossa".

Jee. Pdf:t peliin. Kaikki lehdet vaan pdf:ksi ja ulos. Eipä tarvitse turhaan hyödyntää netin ominaisuuksia sun muuta. Sano minun sanoneeni: Perinteiset mediat pelaavat itsensä pikkuhiljaa itsensä ulos netistä.

1 Comments:

At 11:53 ap., Blogger Tiina said...

Ah muistan vielä ajan ennen nettihypetystä, ja asiakkaat jotka halusivat esitteensä nettiin. Olipa kerran myös nimeltämainitsematon aikakauslehti joka halusi nettiin täytettävän tilauslomakkeen, jonka voi sitten printata ja lähettää postissa k.o. lehden asiakaspalveluun. Toivottavasti tämän paluuta ei tarvitse olla todistamassa...

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home