5.3.05

Laajakaistapäät

Pitkästä aikaan satuin tarttumaan City-lehteen (oma suhteeni lehteen on väljähtynyt sitä mukaan kun ikää on tullut lisää ja koko city-ajattelu tuntuu naurettavammalta, mutta eiköhän kohderyhmää lehdelle ja lehden nettipalvelulle silti riitä jatkossakin).

Uudessa lehdessä oli ihan yllättävän mielenkiintoinen artikkeli uudesta laajakaistasukupolvesta. Erityisesti silmiin pisti MTV3:n tutkimuspäällikkö Taina Mecklinin sinänsä pätevä huomio:

”Media-ajankäytön muutoksista on vaarallisen helppoa tehdä vääriä tulkintoja yksittäisen tutkimuksen pohjalta”, Mecklin varoittaa. ”Kansallinen nuorisotutkimus ei edusta koko suomalaista nuorisoa, koska se on tehty nettikyselynä ja painottuu siksi netin suurkuluttajiin!”

Pointti on validi: Yhden tutkimuksen perusteella ei johtopäätöksiä tule vetää, mutta useita pieniä palasia yhdistelemällä lopputuloksesta ei lienee pitäisi olla epäselvyyttä.

Suomen mediathan yrittävät dumata laajakaistan yleistymistä aina keinolla millä hyvänsä, mutta missähän vaiheessa joku heistä myöntää, ettei kehitystä voi jarruttaa? Ehkä Maikkarinkin pitäisi pikkuhiljaa alkaa tehdä netilleen jotain. Ja onhan se naurettavaa, että huikean hienoja katseluosuuksia vetävän SubTV:n nettisaitti on sellainen kun se on.

Tutustu artikkeliin täällä

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home