24.1.05

Liikkuva kuva valtaa verkon

Kaikki siitä ovat kirjoittaneet viime kuukausina. Media Daily News'in sanoo, että siinä missä internetvuosi 2004 jää historiaan hakusanamainonnan vuotena, tulee vuosi 2005 olemaan netissä liikkuvan kuvan aikaa.

Ymmärtäähän sen maalaisjärjelläkin.

Laajakaistan käyttäjämäärät kasvavat joka kuukausi huikean paljon. Nopeampi yhteys mahdollistaa monia sellaisia asioita, jotka modeemilla jäivät vain unelmiksi. Yksi näistä asioista on filkkamainonta verkossa.

TAPAUS 1: Järkevä media
Erään suuren suomalaisen verkkopalvelun edustaja kertoi, että yli 80 % heidän palvelunsa käyttäjistä on jo laajakaistayhteyden päässä. Tämä oli heidän mielestään selkeä syy siihen, että he halusivat päästä testaamaan videomainontaa kunnolla jo vuoden 2004 aikana. Ymmärtäähän sen maalaisjärjelläkin.

TAPAUS 2: Ahne media
"Videobanneri on erikoisratkaisu, josta veloitamme 20% lisämaksua," minulle kerrottiin suuresta suomalaisesta portaalista.

"Miksi meidän pitäisi maksaa lisää siitä samasta tilasta, jonka muutenkin ostaisimme, ja vain siksi, että käyttäisimme mainostilassa hyödyksemme juuri niitä asioita, jotka internet mahdollistaa, eli liikkuvaa kuvaa ja ääntä," minä heitin pallon heille. Sitä paitsi, mainos olisi pyöritetty omalta palvelimeltamme, eikä näin ollen olisi rasittanut lainkaan heidän palvelintaan.

"Koska se on sellainen ratkaisu, jota ei yleensä käytetä," oli vastaus. Ymmärtäähän sen maalaisjärjelläkin.

En siis osta pelkkää mainostilaa, vaan ostan mainostilan ja maksan vielä sen päälle siitä tekniikasta, jolla mainokseni teen. Samaa upeaa logiikkaa käyttäen minun pitäisi myös saada ostaa TV-mainontaa halvemmalla, jos käyttäisin omassa mainoksessani vain mustavalkoista pysäytyskuvaa.

Mediat, herätys. Maailma muuttuu.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home