22.1.05

Kilpailu Pulitzerin journalistipalkinnosta kiihtyy

Iltalehti on päättänyt ottaa vastaan tiukan tutkivan journalismin haasteen, jonka Ilta-Sanomat heitti aikaisemmin viikolla.

Viikonlopun lööpissä luki houkuttelevasti:

"IL etsi: UNOHDETUT MISSIT"

Itse juttu jäi valitettavasti minulta lukematta (en vieläkään tiedä ketä nämä unohdetut missit ovat ja kuka heidät on minun lisäkseni unohtanut), mutta samalla logiikallahan Iltalehti saa itselleen huikean juttusarjan, josta eivät aiheet lopu koskaan kesken.

Esimerkiksi:

IL etsi: UNOHDETUT KANSANEDUSTAJAT - kuinka monta muka tunnet niistä 200:sta?
IL etsi: UNOHDETUT SYKSYN SÄVEL -VOITTAJAT - heidät unohdettiin jo seuraavalla viikolla
IL etsi: UNOHDETUT TV-SUOSIKIT - jotkut on unohdettu aivan syystäkin
IL etsi: UNOHDETUT KOHUJULKKIKSET - mitä kuuluu Panu-tytölle?

On hienoa, että Iltalehti jakaa huoleni tutkivan journalismin vähäisestä arvostuksesta. Tämänkaltainen juttusarja olisi omiaan herättämään keskustelua tästä tärkeästä asiasta.


1 Comments:

At 10:32 ap., Blogger Tiina said...

Unohdetut missit keräsi myös minun sympatiani. Olin todella unohtanut heidät - miten tällaista annetaan tapahtua. Missin paikka on ihmisen mielessä. Syytän unohduksen alhosta suomalaista mediaa. median on otettava hommansa vakavammin - enää emme anna yhdenkään missin vaipua unholaan! Siis edes niiden joiden poikaystävä/aviomies ei ole jääkiekkoilija tai formulatähti. Tässä liikeidea vapaaseen käyttöön - missien elämään keskittynyt aikakauslehti!

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home